El 2 de juliol de 2022 el Pirineu s’il·luminarà de l’Atlàntic al Mediterrani

Les entitats organitzadores deixaran molt clar que Catalunya i Euskal Herria aspiren a la plena sobirania, a decidir lliurement el seu futur i a fer-ho realitat.

Les entitats organitzadores, Assemblea Nacional Catalana, Gure Esku i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), amb la col·laboració d’Òmnium Cultural i Artistes per la República, il·luminaran simultàniament més de 300 cims al llarg de tot el Pirineu, el pròxim 2 de juliol de 2022. Amb farells especials i llanternes frontals es crearà una línia de llum que recorrerà els Pirineus per reivindicar el dret d’autodeterminació dels pobles.
 
El projecte serà un gran repte que perdurarà en la memòria de la ciutadania. Activisme i creació artística entrellaçats. Un relat poètic i polític que es convertirà en un gran acte d’imatge.
 
Hi haurà alguns cims només aptes per a alpinistes amb gran experiència, però una gran part dels cims estaran oberts a la participació de tota mena de muntanyencs i muntanyenques.
 
L’objectiu polític d’aquesta iniciativa és reclamar l’atenció de la comunitat internacional cap a una causa justa en favor del dret d’autodeterminació dels pobles. A més, es mostrarà el rebuig cap a les fronteres imposades, a la repressió i als obstacles antidemocràtics que pretenen impedir la materialització de la voluntat democràtica dels nostres pobles.
 
Amb aquesta gran acció, les entitats organitzadores volen deixar molt clar que Catalunya i Euskal Herria aspiren a la plena sobirania, a decidir lliurement el seu futur i a fer-lo realitat. També, volen reivindicar que la seva veu sigui escoltada i, al mateix temps, exigeixen respecte per als respectius pobles.