Inscripcions obertes pel Pirineu Central

Els cims triats per al repte de la Via Pirinenca s’han classificat en dos grups: verds i vermelles. Aquestes últimes, solament estan destinades a muntanyencs i muntanyenques expertes.

Per a poder participar de la Via Pirinenca és imprescindible inscriure’s prèviament. De moment, només s’ha obert la inscripció als cims situats al Pirineu Central, que està destinat solament a muntanyencs i muntanyenca expertes. L’1 de març s’obrirà la inscripció a Euskal Herria i Catalunya, on ja hi haurà cims d’inscripció oberta per a tots els públics.

Una vegada realitzada la inscripció, les i els participants rebran informació detallada per a afrontar el repte: una fitxa tècnica de la muntanya i una proposta d’itinerari amb el seu corresponent track per a descarregar. En l’elecció dels itineraris s’ha prioritzat la seguretat de les rutes. També es facilitarà informació sobre cobertura mòbil i altres referències d’utilitat.

Els cims triats per al repte de la Via Pirinenca s’han classificat en dos grups.
D’una banda, el grup dels cims verds o assequibles per a tota mena de muntanyencs. En aquest grup de cims, la inscripció és lliure i cadascú pot triar el cim en la qual participar, si bé l’organització proposarà un repartiment dels cims per comarques per a facilitar la distribució adequada de la gent en tots els punts triats.

Per un altre, el grup dels cims vermells o aptes solament per a alpinistes experts. En aquesta mena de cims la inscripció no serà lliure, sinó restringida. En aquests cims no es podrà inscriure qualsevol, sinó solament grups d’alpinistes experimentats, i la inscripció es realitzarà a través de l’organització. Els clubs de muntanya o els grups d’alpinistes interessats hauran de posar-se en contacte amb l’organització per a formalitzar la inscripció, a través del correu electrònic.