Més de 300 cims a il·luminar

Al vespre del pròxim 2 de juliol de 2022 s’il·luminaran simultàniament més de 300 cims al llarg de tot el Pirineu, de l’Atlàntic al Mediterrani, conformant així l’anomenada Via Pirinenca. Des de cada cim il·luminat es podrà veure la llum de les següents, tant a un costat com a l’altre.

A) CIMS VERDS: ASSEQUIBLES

Els cims que s’inclouen en la categoria de cims verds o assequibles es caracteritzen per no comportar en conjunt gran dificultat, tant del punt de vista de l’accés, com de la durada de l’ascens i descens, les característiques del recorregut, o el desnivell. Són cims, en principi, assequibles per a tota mena de muntanyencs. Encara així, no estan exemptes de riscos, més tenint en compte les condicions de nocturnitat en les quals es desenvoluparà part de l’activitat. Per això, les persones que desitgin participar hauran d’inscriure’s, i així disposar de la cobertura d’una assegurança d’accident i rescat.
 
En aquests cims assequibles es concentrarà el major nombre de participants de la Via Pirinenca, però s’evitarà la massificació, i es tindrà especial compte amb l’entorn, tant als parcs naturals, com en la resta de llocs.

B) CIMS VERMELLS: EXPERTS

Una part dels cims que es pretenen il·luminar el 2 de juliol de 2022 tindrà accés restringit. Es consideren només aptes per a alpinistes amb gran experiència, i s’adjudicaran directament des de l’organització. Tenint en compte la dificultat d’aquestes muntanyes i les condicions de nocturnitat, el repte només serà assumit per grups reduïts d’alpinistes experts. Els grups interessats hauran de posar-se en contacte amb l’organització.

INSCRIPCIONS

Les inscripcions ja estan obertes des de les fitxes de cada cim, que enllacen amb la plataforma de gestió de la FEEC. Serà la Federació qui determinarà els requisits necessaris per participar en la pujada a cada cim. Totes les inscripcions es faran a través de l’apadrinament d’un cim. El preu de la inscripció inclourà una assegurança d’accident i rescat dels inscrits a cada cim. En el cas dels participants que tinguin en vigor llicència federativa de muntanya s’aplicarà un descompte.