IL·LUMINAR ELS PIRINEUS EN FAVOR DE L'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES

Il·luminarem simultàniament més de 300 cims al llarg de tot el Pirineu, el pròxim 2 de juliol de 2022. Utilitzant fanals especials i llanternes frontals, crearem una línia de llum que recorrerà els Pirineus, per a reivindicar el dret d’autodeterminació dels pobles.

MOBILITZACIÓ CONJUNTA CATALANA I BASCA

La iniciativa s’inspira en mobilitzacions anteriors, com ‘Llum i llibertat’ que va il·luminar 131 agulles de Montserrat (2019), les rèpliques basques que van il·luminar muntanyes emblemàtiques com Aiako Harria, Txindoki o Anboto (2019), o la mobilització ‘Cims per la llibertat’ (2018).

REPTE COL·LECTIU I PARTICIPATIU

El projecte serà un gran repte que perdurarà en la nostra memòria. Activisme i creació artística entrellaçats. Un relat poètic i polític que es converteix en un gran acte d’imatge.
 
Hi haurà alguns cims només aptes per a alpinistes amb gran experiència, una gran part dels cims estaran oberts a la participació de tota mena de muntanyencs. Cada cim serà un repte col·lectiu basat en la cooperació, cuidant en tot moment la seguretat dels participants.
 
El respecte al medi ambient serà fonamental en aquest projecte. Per això, la participació comptarà amb un sistema d’inscripció dissenyat per evitar la massificació.

AUTODETERMINACIÓ I PLENA SOBIRANIA

Reclamarem l’atenció de la comunitat internacional cap a una causa justa en favor del dret d’autodeterminació dels pobles. Volem expressar el nostre rebuig a les fronteres imposades, a la repressió i als obstacles antidemocràtics que pretenen impedir la materialització de la voluntat democràtica dels nostres pobles.
 
A Catalunya i Euskal Herria aspirem a la plena sobirania, a decidir lliurement el nostre futur i a fer-lo realitat. Compartim aspiracions de sobirania i llibertat amb altres pobles d’Europa, i reivindiquem que la nostra veu sigui escoltada i, al mateix temps, exigim respecte per als nostres respectius pobles. Respecte a la voluntat majoritària expressada democràticament, també quan es pronuncia a favor de la independència i la creació d’un nou estat.